Be Quick Dokkum speelt gelijk tegen koploper FC Burgum · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum speelt gelijk tegen koploper FC Burgum

zaterdag 08 februari 2020

De topper tussen nummer één en nummer drie eindigde in Burgum onbeslist. De 1-1 eindstand stond al in de rust op het scorebord. In een enerverende wedstrijd was de thuisclub voor rust de betere ploeg. Na rust kwam Be Quick Dokkum sterk terug en tot en met de slotminuut kregen beide teams kansen op de overwinning.

Het team van Henk Konings kwam na tien minuten op voorsprong. Vanaf de linkerkant schoot Harmen Vlietstra de bal voor het doel. Doordat de bal getoucheerd werd, werd de verdediging verrast en kwam de bal voor de voeten van Cor-Pieter Pander. Pander schoot bij de tweede paal onberispelijk raak, 1-0. De koploper speelde in die fase uitstekend voetbal en Be Quick moest alle zeilen bij zetten om niet verdere schade op te lopen. Halverwege de eerste helft werd het bijna 2-0, maar de inzet van Vlietstra ging rakelings voorlangs.

Na ongeveer een half uur kwam Be Quick beter in de wedstrijd en een onverwacht schot van Gert Jan Koopmans verdween naast het doel. Zeven minuten voor rust viel de onverwachte gelijkmaker. De mee naar voren gekomen Jordi van der Weg veroverde de bal in de zestien, omspeelde subtiel een verdediger en liftte de bal prachtig over keeper Arjan Tolman, 1-1. Na de rust ging het aanvankelijk gelijk op, maar Be Quick nam wel steeds meer initiatief. Het team van Dick Sangers toonde in toenemende mate meer durf en agressie. Be Quick stichtte gevaar met een goede vrije trap en aanvoerder Piet Raap schoot over het doel.

Na een goede aanval zette Rindert Ykema de bal goed voor, maar de thuisclub was attent. Koopmans was met een vrij trap dichtbij 1-2, maar een verdediger assisteerde de keeper door de bal miraculeus over de achterlijn te koppen. Be Quick bleef verdedigend goed overeind en vooral het centrale duo Jordi van der Weg en de uitblinkende Remco de Graaf maakte een zeer solide indruk. Na de sterke fase van Be Quick nam FC Burgum in de slotfase het initiatief weer over. Be Quick keeper Eelke Kooistra toonde zijn uitstekende klasse bij een gevaarlijk schot en kort daarna was de thuisclub dichtbij 2-1 met een kopbal die over het doel zeilde. In de extra tijd was Be Quick nog één keer gevaarlijk via Ykema, die op de achterlijn heel gevaarlijk naar de eerste paal kwam, maar net niet de opening kon vinden voor de beslissende treffer. Zo bleef het 1-1 en gezien de hele wedstrijd was dat wel een terechte uitslag. Zaterdag speelt Be Quick Dokkum thuis tegen VV Zwaagwesteinde.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.