Hessel Nicolai judo kampioen van Nederland · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Hessel Nicolai judo kampioen van Nederland

maandag 11 maart 2019

Zaterdag 9 maart was de strijd om het Nederlands Kampioenschap voor judoka’s tot achttien jaar in Den Haag. In de enorme imposante zaal werd er keihard gestreden voor het felbegeerde eremetaal. Hessel Nicolai uit Feanwâlden van de Judo Kings wist in de koningsklasse tot 81kg het goud in de wacht te slepen.

Hessel was in de eerste ronde vrijgeloot, hij won vrij gemakkelijk van Riemens uit Nijmegen in de tweede ronde. In de kwart finale stond hij tegen de sterke van Herk uit Rotterdam, deze wist Hessel slim af te troeven met een overstap en scoorde hiermee ippon. In de halve finale trof Hessel Banai uit het zuiden van het land die hij tactisch uit liet judoën tot Banai opgebrand was, waarna hij het simpel in de derde minuut afsloot. De finale was tegen Hendrikse uit Leusden, gecoacht door Theo Meijer (zelf winnaar van het brons op de Olympische Spelen), maar ook Hendrikse moest het onderspit delven, waarna Hessel op emotionele wijze het goud in ontvangst nam!

Naast Hessel waren er nog meer medailles, Milou Hendriks uit Grou en Rumaisa Ifrisan van Judoschool Oord stonden beide in de klasse tot 40kg. Dat beide dames talent hebben en erg sterk zijn wisten we wel, maar ze zijn eigenlijk nog een jaar te jong voor de leeftijdsklasse tot achttien jaar, zij mogen nog meedoen met de klasse tot vijftien jaar. Desondanks weet Milou de halve finale te bereiken en Rumaisa door de complete herkansingsronde te knallen en winnen ze beide het brons.

Wesley Smid uit De Westereen, ook nog tot vijftien jaar, wint twee wedstrijden, maar verliest er ook twee waardoor hij uitgeschakeld is. Yanna Yu Kleinhuis uit Grou en Rixt Geertsma uit Feanwâlden weten 1 wedstrijd te winnen, maar helaas verder niet door te breken tot de finales.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.