nieuws uit Tytsjerksteradiel en omstreken

Goud voor mixpair van GVV Feanwâlden

Turnmedailles voor V en V Garyp

Reparatie beschadigd veld VC Trynwâlden halverwege februari

OENTSJERK - Het rond de jaarwisseling beschadigde kunstgrasveld ligt er al een tijdje aardig triest bij. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. De eerste week van januari is er een inventarisatie van de schade gemaakt. Inmiddels heeft de gemeente laten weten dat de reparatie van het veld gepland staat in de week vanaf 17 februari. 

Goud voor mixpair van GVV Feanwâlden

BURGUM - Op 18 januari was de voorwedstrijd van de C-lijn acro. Stefano Tienstra (Burgum) en Melissa Kraak (Kollum) deden hier voor het eerst aan mee.

Turnmedailles voor V en V Garyp

DOKKUM - De turnsters van V en V Garyp zijn het nieuw wedstrijdseizoen met groot succes van start gegaan. Op de eerste plaatsingswedstrijd in Dokkum kwamen de meisjes goed voor de dag met hun turnoefeningen.

Bijeenkomst: Voetbal is voor iedereen!

LEEUWARDEN - COC Friesland, Discriminatie Meldpunt Tûmba, de KNVB, GGD Fryslân en bv SPORT organiseren donderdag 30 januari 2020 de bijeenkomst ‘Voetbal is voor iedereen ‘in het Cambuurstadion. De bijeenkomst is voor betrokkenen bij amateurvoetbalclubs in Friesland die geïnteresseerd zijn in dit thema.

Zilver voor GVV op eerste plaatsingswedstrijd

HARKEMA - Zaterdag 11 januari waren de jongste meiden van GVV aan de beurt voor hun eerste plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen.

Goede kritieken op Nova RA

DRACHTEN - In de Regional A-klasse deed Nova Ra mee aan de eerste CGN-wedstrijd in Drachten. Met Ukyio, living in the moment traden ze voor het eerst voor het voetlicht.

Nova Junior doet goede zaken in Drachten

DRACHTEN - Met een score van 62.51 punten is de juniorgroep van Nova/De Marko's goed van start gegaan. Met hun show 'Turn to stone' lieten de meiden de standbeelden in een museum tot leven komen.

Geslaagde try out Color Guards Nova

DRACHTEN - Dinsdagavond gaven de groepen van Nova/De Marko's een geslaagde try-out in de sporthal van de VHS in Drachten. De junioren lieten hun show 'Turn to stone' zien.

Autosportbeurs Drachten

DRACHTEN - Op 18 en 19 januari 2020 wordt in de evenementenhal van het Fries Congrescentrum de autosportbeurs Short Track Motorsport Show georganiseerd.

Color guards krijgen tips en tricks top Nederland

BURGUM - Zaterdag stond er een trainingsdag voor de Color Guards van Nova en De Marko's Burgum op het programma. Op een wedstrijdvloer werd diverse malen de show voor winter 2020 uitgevoerd.

GVV teams springen naar vijf Friese titels

DOKKUM - Zaterdag 23 november werden er in Dokkum de Friese Kampioenschappen groepsspringen gehouden. GVV deed mee met twee teams de B junior mix en C heren jeugd. 

Kick-off startdagen ‘Kies voor hart en sport’

HARKEMA - Wethouder Jouke Spoelstra deed woensdagmorgen de kick-off van ‘Kies voor Hart en Sport’ in sporthal De Fûgelkamp in Harkema. Dat gebeurde tijdens de startdag van het project voor leerlingen van de groepen 5 tot en met 8. Naast bewegen was er aandacht voor gezonde voeding.

Brons voor GVV tijdens FK groepsspringen

NIEUWEHORNE - In Nieuwehorne waren zaterdag 16 november  de Friese Kampioenschappen groepsspringen D lijn.

Kick-off startdagen ‘Kies voor hart en sport’

HARKEMA / OENKERK - Op 20 en 25 november is de kick-off van ‘Kies voor Hart en Sport’ voor de basisscholen in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. Het jaarlijkse project voor het schooljaar 2019-2020 wordt in Harkema en Oenkerk geopend.

Linthof nieuwe trainer KF De Wâlden 2

OENSTJERK - Johan Linthof is per direct de nieuwe trainer van De Wâlden 2. Hij is daarmee de opvolger van Remco Gijsenij, die recentelijk vanwege persoonlijke redenen besloot om te stoppen.


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com