nieuws uit Tytsjerksteradiel en omstreken

Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gaan samen voor lokaal sportakkoord

Brons voor GVV tijdens FK groepsspringen

NIEUWEHORNE - In Nieuwehorne waren zaterdag 16 november  de Friese Kampioenschappen groepsspringen D lijn.

Kick-off startdagen ‘Kies voor hart en sport’

HARKEMA / OENKERK - Op 20 en 25 november is de kick-off van ‘Kies voor Hart en Sport’ voor de basisscholen in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. Het jaarlijkse project voor het schooljaar 2019-2020 wordt in Harkema en Oenkerk geopend.

Linthof nieuwe trainer KF De Wâlden 2

OENSTJERK - Johan Linthof is per direct de nieuwe trainer van De Wâlden 2. Hij is daarmee de opvolger van Remco Gijsenij, die recentelijk vanwege persoonlijke redenen besloot om te stoppen.

Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gaan samen voor lokaal sportakkoord

BUITENPOST / BURGUM - De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gaan samen aan de slag met een lokaal sportakkoord. In januari van het komend jaar start een sportformateur met de procesbegeleiding voor het opstellen van dat akkoord. Daarin maken lokale partijen, zoals de gemeente en sportaanbieders, afspraken met elkaar.

Wedstrijduitslagen PSV Trynwalden

OENKERK – In dit artikel kunt u de uitslagen van PSV Trynwalden van afgelopen weekend terugvinden.

Wedstrijduitslagen PSV Trynwalden

OENKERK – In dit artikel kunt u de uitslagen van PSV Trynwalden van afgelopen weekend terugvinden. Doutsen Dotinga leverde een topprestatie in Sonnega door tweemaal de klasse Z1 te winnen met het paard Eros.

Joakim Zuidema uit Burgum op hoogste trede in Delfzijl

DELFZIJL – Joakim Zuidema heeft zondag 25 augustus de vierde editie van Rondje Ziel in Delfzijl op zijn naam geschreven. De Burgumer van Team Mutasport.nl bleek na een kleine zeventig kilometer de sterkste uit een kopgroep van vier.

Zevende Alde Feanen Challenge kent weinig uitvallers

EARNEWALD - Tachtig duo's waagden zich zondag aan de zevende editie van de Alde Feanen Challenge, een 6- of 9- uur durende non-stop adventurerace in Nationaal Park De Alde Feanen en omgeving. De zware races, waarbij achtereenvolgens gezwommen, gekanood, gefietst, gelopen en gestept werd, kende dit jaar slechts vier uitvallers.

Kijkles Color Guards

NOARDBURGUM - Donderdag 29 augustus starten de Color Guards weer met trainen in Sporthal 't Heech in Noardburgum. Deze maanden start men met trainen voor de wedstrijden die in 2020 door CGN georganiseerd worden.

Getransplanteerde wielrenner uit Feanwâlden aan de start in Newcastle

FEANWALDEN – Wielrenner Jan Fennema uit Feanwâlden vertegenwoordigt Nederland tijdens de World Transplant Games, die van 17 tot en met 24 augustus in het Britse Newcastle plaatsvinden. De Fries, die op jonge leeftijd een donorlever kreeg, heeft de afgelopen tijd veel getraind en is naar eigen zeggen ,,sterker dan ooit” en ,,klaar om hoge ogen te gooien”.

VV Buitenpost speelt gelijk tegen FC Burgum in oefenduel

BURGUM - Zaterdag speelden VV Buitenpost en FC Burgum hun eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. In Burgum eindigde het duel in 1-1.

Nieuw bij Omrop Fryslân: Cambuur Sjoernaal

LEEUWARDEN - De strijd in de voetbalcompetitie is weer losgebarsten en Omrop Fryslân start dit seizoen met een nieuw programma: Cambuur Sjoernaal. Een journaal met een lange samenvatting van de wedstrijd, reacties van de hoofdrolspelers en het laatste nieuws.

Kruijswijk, Nibali en de bolletjestrui starten in Profronde van Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Steven Kruijswijk, Vincenzo Nibali en de winnaar van de bolletjestrui Romain Bardet maken aanstaande dinsdag 30 juli hun opwachting in de 38ste Profronde van Surhuisterveen.

KF De Wâlden stelt Gijsenij aan als hoofdcoach van het tweede team

KF De Wâlden is verheugd om te kunnen mededelen dat Remco Gijsenij (42) vanaf volgend seizoen de leiding heeft over het tweede team van de vereniging. Hij is daarmee de opvolger van Gerard de Haan en gaat als trainer/coach samenwerken met de eveneens nieuwe hoofdtrainer Luca Spin.

15.000 bezoekers voor zwembad De Sawn Doarpen

GYTSJERK - Vrijdagochtend 5 juli ontving zwembad De Sawn Doarpen in Gytsjerk de 15.000e bezoeker van het seizoen 2019. Het zwemseizoen kwam dit jaar door een koele start wat langzaam op gang. Door de warme junimaand haalde het zwembad de mijlpaal toch nog sneller dan verwacht. 


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com