nieuws uit Tytsjerksteradiel en omstreken

Bronzen turnmedailles voor GVV-heren

Bronzen turnmedailles voor GVV-heren

JOURE - Voor GVV Feanwalden stonden er zaterdag 12 jongens aan de start voor hun eerste plaatsingswedstrijd. De wedstrijd werd gehouden in Joure voor de keuze niveaus 11 tot en met 5 en de verplichte oefenstof uitkomende in de 3e divisie of hoger.

Color Guards Nova/De Marko's gooien hoge ogen

DRACHTEN - De derde zaterdag van januari stond voor veel Nederlandse Color Guardgroepen in het teken van de CGN-wedstrijden in Drachten. Voor de Color Guardgroepen van Nova en De Marko's was het de eerste wedstrijd van het seizoen.

Drukbezochte try out Color Guards De Marko's en Nova

BURGUM - Dinsdagavond stond voor de Color Guards van De Marko's en Nova een try out op het programma. De drie groepen lieten deze avond zien met welke shows ze hoge ogen proberen te gooien op de wedstrijdvloer.

Veel medailles voor Judo Kings in Dedemsvaart

DEDEMSVAART - Het wintertoernooi in Dedemsvaart werd dit jaar voor de 40e keer georganiseerd. De judo club Kings bestaat nog niet eens 5 jaar, maar onze trainers zelf hebben ook nog wel meegedaan aan dit zeer bekende en gewaardeerde judo toernooi. Met in totaal 12 judomatten, 700 deelnemers en de geweldige prijsuitreiking is dit judo toernooi echt een genot voor jong en oud om naartoe te gaan.

Wedstrijduitslagen PSV Trynwalden

OENKERK - In dit artikel vindt u de uitslagen van de leden van PSV Trynwalden van afgelopen weekend terug. In Vrouwenparochie werd Marinte Genee in de klasse B eerste met 192,5 met Prinses Robina.

Brons voor Ifrisan op Dutch Open

EINDHOVEN - Op zaterdag 12 januari kwamen de Queens van judoclub The Kings uit in Eindhoven op de Matsuru Dutch Open.  De dames Berber Ludema (Dokkum), Minke de Ruiter (de Westereen), Anna Fleur Visser (Sint Anna Parochie), Rixt Geertsma (Feanwalden) en Sanne Hartman (Sexbierum) kwamen helaas niet in de buurt van de prijzen.

Turnbrons voor Carmen Flobbe

GARYP - Turnster Carmen Flobbe van Christelijke Gymnastiekvereniging V en V Garijp heeft de bronzen medaille gepakt op de eerste plaatsingswedstrijd turnen voor instappers.

Burgumse Leonie Bentveld Nederlands Kampioen veldrijden

HUIJBERGEN - Afgelopen weekend werd in Huijbergen het Nederlands kampioenschap veldrijden verreden. Zaterdag waren als eerste de nieuwelingen meisjes aan de beurt.

Hoofdtrainer VV Eastermar tekent voor tweede seizoen bij

EASTERMAR - Voor het seizoen 2019/2020 blijft hoofdtrainer Marco van der Veen verbonden met V.V. Eastermar. De hoofdtrainer is enthousiast over de selectie en heeft aangegeven graag nog een jaar te blijven als hoofdtrainer.

Campagne Jeugdfonds Sport en Cultuur Friesland gelanceerd

REGIO - Meer kinderen uit arme gezinnen de kans geven om te sporten of cultuur te beoefenen. Dat is het doel van de nieuwe gezamenlijke campagne van het Jeugdfonds Sport Friesland en Jeugdfonds Cultuur Friesland die afgelopen week met veel belangstelling is gelanceerd in het Kalverdijkje te Leeuwarden.

Wedstrijduitslagen PSV Trynwalden

OENKERK – In dit artikel vindt u de uitslagen van het clubkampioenschap terug. Deze werd gehouden in de manege de Sânjes in Oenkerk. Bij de wedstrijdruiters pony dressuur werd Iris Genee met Pachino clubkampioen.

Sportevenementen voor kinderen worden gezonder 

Voorafgaand aan het NOS|NOC*NSF Sportgala op 19 december jl. ondertekenden gemeenten, sportmarketingbureaus, NOC*NSF en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) onder begeleiding van Erben Wennemars het Convenant Gezonde Sportevenementen. Doel is met elkaar een beweging in gang te zetten waardoor sport en gezonde leefstijl hand in hand gaan. 

GVV wint tijdens Noordelijk Kampioenschap Microteam gym

RODEN - Zaterdag 22 december werd er in Roden de eerste Noord Nederland Kampioenschap Microteam gym gehouden. Microteam gym is een vrij nieuwe discipline in Nederland. Er wordt gesprongen in teams van 3 tot 5 turn(st)ers.

Koelma vertrekt als hoofdtrainer bij De Wâlden

OENTSJERK - Sake Koelma stopt aan het eind van dit seizoen als hoofdtrainer van KF De Wâlden. Dit besluit is in goed overleg tussen Koelma en de vereniging tot stand gekomen. Koelma is bezig aan zijn derde seizoen bij de fusievereniging van KV DFD uit Oentsjerk en KC Tietjerk uit Tytsjerk.

Judo Kings strijden in Enschede om kwalificatie Europa Cup

ENSCHEDE - Zaterdag 15 december hebben vier Queens in Enschede gestreden op het tweede meetmoment van dit seizoen voor een kwalificatie van een Europa Cup. Daphne de Jong uit Giekerk was vandaag niet scherp en verloor twee partijen, Yanna Yu Kleinhuis uit Grou had een zware loting en verloor helaas ook twee op rij.


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com