nieuws uit Tytsjerksteradiel en omstreken

KF De Wâlden verlengt met hoofdtrainer Spin

Robert Stelpstra speelt volgend seizoen voor FC Burgum

BURGUM - Robert Stelpstra, spits van Harkemase Boys en oud-speler van BCV en BBC, keert terug op het 'oude nest'. De 26-jarige spits voegt zich na dit seizoen bij de selectie van FC Burgum 1.

Turngoud voor Gariper turnsters

BUITENPOST - Rommy Jansma en Sytske de Haan van gymnastiekvereniging V en V Garyp hebben turngoud gewonnen. Dit deden zij op de tweede plaatsingswedstrijd turnen in Buitenpost. Bij de pupillen 2 op niveau D2 was Rommy Jansma oppermachtig. In een prachtige vierkamp turnde zij zich glansrijk naar de gouden medaille.

GVV drie Friese kampioenen heren turnen rijker

IJLST - Onder leiding van Jan Elbertus de Meer en Marloes de Jong gingen de jongens afgelopen weekend naar IJlst. In IJlst werd zaterdag de tweede plaatsingswedstrijd en tevens Friese kampioenschap gehouden. De jongens konden zich ook plaatsen voor de District Finale. 

KF De Wâlden verlengt met hoofdtrainer Spin

OENKERK / TYTSJERK - KF De Wâlden heeft het contract met hoofdtrainer Luca Spin met één jaar verlengd. De hoofdcoach is bezig aan zijn eerste seizoen bij de fusieclub en is begonnen met een andere manier van korfballen.

Hette Jellema winnaar in Sonnega

OENKERK – De finaleproef van de KFPS Horses2Fly indoorsportcompetitie mennen was vrijdagavond in Sonnega allesbeslissend. Udo de Haan ging in de klasse ZZ met de meeste punten de finale in maar Hette Jellema wist de finaleproef te winnen.

VV Kollum onderuit in en tegen Hardegarijp

HURDEGARYP - VV Kollum is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om de zevenklapper van vorige week tegen Nijland een goed vervolg te geven. Behoudens de eerste zeven minuten was VV Hardegarijp de gehele wedstrijd scherper, en dus de betere ploeg.

Wedstrijduitslagen PSV Trynwalden

OENKERK - In dit artikel vindt u de uitslagen van de leden van PSV Trynwalden terug van afgelopen weekend. Iris Genee werd Fries kampioen met Mr Socks in de klasse B.

Be Quick Dokkum speelt gelijk tegen koploper FC Burgum

BURGUM - De topper tussen nummer één en nummer drie eindigde in Burgum onbeslist. De 1-1 eindstand stond al in de rust op het scorebord. In een enerverende wedstrijd was de thuisclub voor rust de betere ploeg. Na rust kwam Be Quick Dokkum sterk terug en tot en met de slotminuut kregen beide teams kansen op de overwinning.

Teleurstellend verlies ’t Fean ’58 tegen VV Hardegarijp

SURHUISTERVEEN – Na enkele prima resultaten in de voorbije weken lukte het ’t Fean ’58 niet om zaterdag de punten in eigen huis te houden. Het laaggeklasseerde VV Hardegarijp verraste vooral zichzelf door één van de spaarzame kansen na ruim een uur spelen te benutten. De winnende treffer van Jesse Bosma zorgde voor dolle vreugde bij de hardwerkende brigade van coach Oane Westra. 

Turnbrons voor Ylse Fekkes

Ylse Fekkes (10) van gymnastiekvereniging V en V Garyp heeft in Gorredijk de 3e prijs gewonnen.

GVV wint drie Nederlandse titels met microteam

NIJVERDAL - Zaterdag 1 februari werden er in Nijverdal de Nederlandse kampioenschappen microteam gehouden. Voor GVV Feanwalden reisden er drie teams af. 

Reparatie beschadigd veld VC Trynwâlden halverwege februari

OENTSJERK - Het rond de jaarwisseling beschadigde kunstgrasveld ligt er al een tijdje aardig triest bij. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. De eerste week van januari is er een inventarisatie van de schade gemaakt. Inmiddels heeft de gemeente laten weten dat de reparatie van het veld gepland staat in de week vanaf 17 februari. 

Goud voor mixpair van GVV Feanwâlden

BURGUM - Op 18 januari was de voorwedstrijd van de C-lijn acro. Stefano Tienstra (Burgum) en Melissa Kraak (Kollum) deden hier voor het eerst aan mee.

Turnmedailles voor V en V Garyp

DOKKUM - De turnsters van V en V Garyp zijn het nieuw wedstrijdseizoen met groot succes van start gegaan. Op de eerste plaatsingswedstrijd in Dokkum kwamen de meisjes goed voor de dag met hun turnoefeningen.

Bijeenkomst: Voetbal is voor iedereen!

LEEUWARDEN - COC Friesland, Discriminatie Meldpunt Tûmba, de KNVB, GGD Fryslân en bv SPORT organiseren donderdag 30 januari 2020 de bijeenkomst ‘Voetbal is voor iedereen ‘in het Cambuurstadion. De bijeenkomst is voor betrokkenen bij amateurvoetbalclubs in Friesland die geïnteresseerd zijn in dit thema.


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com