nieuws uit Tytsjerksteradiel en omstreken

Meiden Judo A-Zeven kampioen van Nederland

Meiden Judo A-Zeven kampioen van Nederland

NIJMEGEN - Afgelopen zaterdag vertrok coach Salko Rokic samen met het team van Judo A-Zeven naar Nijmegen om daar deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen teams. Tijdens de districtskampioenschappen wisten 4 teams van Judo A-Zeven zich te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Uitslagen PSV Trynwalden

OENKERK - In dit artikel vindt u de uitslagen van PSV Trynwalden van afgelopen weekend terug. In Diever wist Bauke Meindersma in deze marathon de klasse vierspannen paarden op zijn naam te schrijven. Op CSI Twente scoorde Bella Smit een fraaie vierde prijs in de klasse B springen cat E.

Zilver voor twirlster Sylvia Loois

ALMERE - Twirlster Sylvia Loois deed zondag 17 juni mee aan de International Competition 2018 twirlingwedstrijden in de topsporthal in Almere. Namens De Marko's Burgum kwam ze uit op de twee baton op deze NTSB-wedstrijden.

Uitslagen PSV Trynwalden

OENKERK – In dit artikel vindt u de uitslagen van PSV Trynwalden van afgelopen weekend terug. Hilde van der Ploeg wist in Drachten een 5e prijs te bemachtigen in de klasse L1 dressuur met haar paard Happy go Lucky (193 punten).

Senioren Kings actief op teamtoernooi

GRONINGEN - Afgelopen zaterdag organiseerden de studentenvereniging de Mattenkloppers hun lustrum teamtoernooi. De Mattenkloppers organiseren dit teamtoernooi elke 5 jaar, maar dit jaar hebben ze ook ruimte gereserveerd voor een B klasse.

OBQ-DFS behaalt twee nationale titels ritmische gymnastiek

BURGUM - In sporthal de Vosse in Hillegom werd zaterdag het Nederlands Kampioenschap ritmische gymnastiek voor groepen van de 2e divisie gehouden. OBQ-DFS kwam met 5 groepsoefeningen in actie en behaalden tweemaal goud, tweemaal een derde prijs en een vijfde plaats.

Acht medailles voor Judo Kings in Venray

VENRAY - Afgelopen weekend werd in Venray het grootste internationale judo toernooi van Nederland georganiseerd. Met deelnemers uit bijna alle werelddelen en in totaal 300 judo clubs was het voor de Kings judoka's de zwaarste beproeving van het jaar.

JO17 van VV Eastermar wint Noordelijke KNVB-Beker

JOURE - Aangemoedigd door vele supporters uit Eastermar en Sumar heeft de JO17 van VV Eastermar zaterdag 2 juni in Joure de Noordelijke bekerfinale gewonnen. Tegenstander SJO JVZ uit Zuidwolde (Drenthe) werd tijdens een zeer spannend duel met 0-1 verslagen. De winnende treffer werd in de eerste helft gemaakt door Willem Veenstra.

JO17-1 van VV Eastermar in Noordelijke bekerfinale

EASTERMAR - De JO17-1 van VV Eastermar heeft de Noordelijke bekerfinale bereikt.  De strijd om de Noordelijke KNVB Beker vindt plaats op zaterdag 2 juni om 13.30 uur in Joure. Tegenstander is de JO17-2 van SJO JVZ (een team uit Zuidwolde in Drenthe).

Elfde editie Kennedymars Fryslân

DRIEZUM / WÂLTERSWÂLD - De paden op, de lanen in tijdens het wandelweekend van 24 en 25 augustus, Sportdriewo organiseert dan voor de elfde keer de Kennedymars Fryslân, de 25 en 40 kilometer Nachtmars, de 25 en 40 kilometer Dagmars en de 8 kilometer Juniormars.

Kleine sportverenigingen hebben zorgen over de toekomst

FRYSLÂN - Van de kleine sportverenigingen in Fryslân ziet 45% de ontwikkeling van het ledental op korte of langere termijn als een bedreiging voor de toekomst. Door onder andere vergrijzing, krimp en individualisering zijn zij bang dat er in de toekomst niet genoeg leden zijn om te blijven voortbestaan.

Judo Kings beste judoclub op toernooi in Hasselt

HASSELT - Afgelopen zaterdag 19 mei werd het BPO Toernooi in Hasselt georganiseerd, met ongeveer 500 judoka's die deelnamen aan dit toernooi waren de Kings eigenlijk maar met een klein groepje aanwezig. 22 Judoka's vertrokken gespannen om daar zichzelf te meten met de rest.

SWIM en FUN week in De Sawn Doarpen

GYTSJERK - Leef je uit tijdens de SWIM en FUN week van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni in het openluchtzwembad in Gytsjerk. Tijdens die week organiseert de gemeentelijke sportstimulering 'High Five' tussen 14.30 en 16.00 uur leuke sport en spel activiteiten.

Fries turnbrons voor Ylse Fekkes

LEEUWARDEN - Turnster Ylse Fekkes van Gymnastiekvereniging V en V Garyp heeft de bronzen medaille in de wacht gesleept op de Friese Kampioenschappen in Leeuwarden. Bij de instappers op niveau D2 wist ze een overtuigende vierkamp te laten zien op de toestellen sprong, brug, balk en vloer.

Henk Angenent Classic goede opwarmer voor de 11stedentocht

LEEUWARDEN - Om half acht melden zich afgelopen zaterdag bij Hotel VD Valk Leeuwarden de eerste wielrenners bij de inschrijving voor de Henk Angenent Classic. Nadat Henk Angenent zelf het startschot had gegeven van zijn eerste racefiets Classic konden de wielrenners konden kiezen uit een route van 140 of 85 kilometer.


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com