nieuws uit Tytsjerksteradiel en omstreken

Judo Kings pakken goud op Internationaal Toernooi

Topprestaties van PSV Trynwalden

VC Trynwalden delft onderspit in doelpuntrijke wedstrijd

Herfstvakantie activiteiten Zwembad De Wetterstins

Ouder en kind sporten in week van de opvoeding

Judo Kings pakken goud op Internationaal Toernooi

EMMEN - Afgelopen zaterdag, 14 oktober, werd in Emmen het jaarlijks terugkerende internationale judo toernooi de Open Drentse Kampioenschappen georganiseerd. Ook de Judo Kings deden natuurlijk weer mee.

Topprestaties van PSV Trynwalden

OENKERK - Doutsen Dotinga reed haar Eros tweemaal naar de eerste prijs in Franeker. In de klasse M2 scoorde ze 189 en 193 punten. In Oudega wist Pascal Bruinsma samen met Lord of the Dance een eerste en een tweede prijs in de wacht te slepen met 192,5 en 183,5 punten.

VC Trynwalden delft onderspit in doelpuntrijke wedstrijd

OENTSJERK- Anjum speelde zaterdag tegen VC Trynwâlden een wedstrijd met twee gezichten. Anjum ging de rust in met een zeer terechte 0-4 voorsprong, maar gaf dit in de tweede helft volledig uit handen. Uiteindelijk wist Anjum toch nog de 3-4 overwinning uit het vuur te slepen.

Onmachtig VV Hardegarijp moet meerdere erkennen in Leeuwarder Zwaluwen

HARDEGARIJP – Vorige week werd er in de slotfase verloren van de Griffioen. Na de eerdere gelijke spelen tegen Broekster Boys en SV Marum, heeft de ploeg slechts twee punten. Al met al kan men in Hardegarijp spreken van een teleurstellende competitiestart.

Herfstvakantie activiteiten Zwembad De Wetterstins

BURGUM - Tijdens de herfstvakantie van 24 tot en met 27 oktober worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd in zwembad De Wetterstins in Burgum. Daarnaast gelden er gewijzigde openingstijden en gaan de zwemlessen en de groepslessen deze week niet door.

Ouder en kind sporten in week van de opvoeding

OENKERK - Ruim 200 basisschoolleerlingen (groep 5 tot en met groep 8) en 100 ouders uit Oenkerk en Giekerk hebben afgelopen woensdag hun sportkleding aangetrokken. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft namelijk, in het kader van de week van de opvoeding, ouder en kind sporten georganiseerd in de sporthal in Oenkerk.

Sportinstuiven in de herfstvakantie

HURDEGARYP - In de herfstvakantie kunnen basisschoolleerlingen weer meedoen aan sportinstuiven. In de sporthallen in Buitenpost, Hurdegaryp en Kollum worden verschillende sporten en spellen aangeboden.

Voetbalvelden rond Westermar weer speelklaar

BURGUM - De gemeente Tytsjerksteradiel maakt vandaag, maandag 9 oktober, de voetbalvelden schoon rond de Westermar. Op de velden liggen nog resten van de brand die woensdagnacht de sporthal in de as legde.

Wedstrijduitslagen PSV Trynwalden

FOUDGUM - Veel prijzen voor psv Trynwalden bij de dressuurwedstrijd in de manege in Foudgum. In de klasse L2 was Jildou Ludema met Enjoy grootverdiener. Ze nam tweemaal de tweede prijs in ontvangst met 198,5 en 197,5 punten.

Judo Kings winnen de meeste prijzen in Hardenberg

HARDENBERG - Op zaterdag 7 oktober is er in Hardenberg een judowedstrijd georganiseerd waar ook de Judo Kings judoka's aan deelgenomen hebben. Met in totaal 21 prijzen waren de Kings de club met de meeste prijzen op dit toernooi.

De Wâlden komt bovendrijven in kletsnat duel tegen De Hoeve

TYTSJERK - Het kan verkeren in de korfballerij: zo verlies je driemaal op rij en zo win je drie keer in acht dagen. De Wâlden rekende, nadat het vorig weekend Wit-Blauw versloeg en midweeks in de beker na verlenging OWK van zich afschudde, zaterdagmiddag ook af met De Hoeve: 23-19.

Samen sporten met je kind

OENTSJERK - Woensdag 11 oktober vindt in Oentsjerk een leuke sportactiviteit plaats in het kader van de Week van de Opvoeding. Kinderen van de basisscholen in beide dorpen kunnen samen met een familielid (vader, moeder, pake, beppe, oom of tante) meedoen aan parcours met verschillende onderdelen.

Chris Vos uit Burgum wint brons op WK Taekwondo

BARNEVELD - Van 25 september tot 1 oktober stond Barneveld in het teken van de wereldkampioenschappen Taekwon-do. Bijna 800 sporters en verschillende landenteams uit alle delen van de Wereld waren aanwezig bij dit WK dat in Nederland werd gehouden.

De Wâlden krijgt loon na werken en verslaat Wit-Blauw

KAMPEN - De afgelopen weken liet De Wâlden al met regelmaat zien het niveau in de overgangsklasse prima aan te kunnen. Maar dat waren dan met name fases tussen mindere perioden door. Zaterdagmiddag op bezoek in Kampen was het andersom: in een goede wedstrijd zaten nog maar een paar mindere momenten.

Wedstrijduitslagen PSV Trynwalden

OENKERK – In dit artikel vindt u de uitslagen van de leden van de PSV Trynwalden van afgelopen weekend. Ilona Risselada wist haar Romantic Bounty naar de eerste plaats te rijden in de klasse L springen cat D/E pony's in Zwaagwesteinde.