’t Fean ’58 loopt verder uit na moeizame zege op VC Trynwâlden · Foto('s): Jan Anne Vrij
  Jan Anne Vrij

’t Fean ’58 loopt verder uit na moeizame zege op VC Trynwâlden

zaterdag 07 april 2018

’t Fean ’58 deed dit weekend uitstekende zaken. Zelf wonnen de Feansters de uitwedstrijd tegen VC Trynwâlden (2-3), terwijl naaste concurrent Kollum in de strijd om de tweede plaats verloor van Leovardia. Met nog zeven wedstrijden te gaan hebben de blauwhemden tien verliespunten minder de Leeuwarders, die de Kollumers op de ranglijst passeerden.

VC Trynwâlden – ’t Fean ’58: de hekkensluiter tegen de koploper. Dat was aan het spel nauwelijks te zien. De bezoekers konden als argument nog aanvoeren dat zij tegen WTOC (0-3 zege) een midweekse wedstrijd in de benen hadden. Maar de thuisclub gaf uitstekend partij. “Ze hebben beslist geen slecht team”, vond ’t Fean ’58 trainer Mark Bosma. “Er zit zeker voetballend vermogen in de ploeg.”

Het leek een gemakkelijke middag te worden voor de Feansters. Al in de twee minuut leek Jens Hamstra te scoren, maar zijn kopbal raakte de paal. Het was echter uitstel, want enkele minuten later werd Joost Nieuwenhuis diep gestuurd door Erwin Vos. Nieuwenhuis bediende Hamstra op maat (0-1). Na de snelle voorsprong namen de bezoekers gas terug. De thuisclub nam meer het initiatief, zonder resultaat echter.

Uit een vrije trap krulde André van der Molen in de 35e minuut de bal fraai over de muur en langs doelman Hylke Kloosterman (0-2), zijn veertiende treffer al weer dit seizoen. In plaats van door te drukken slopen er slordigheden in het spel van de koploper. Eerst moest keeper Jelmer van der Meer buiten het strafschopgebied de bal wegrammen na een verkeerde terugspeelbal, terwijl even later de geheel vrij gelaten Thom Stielstra de bal gemakkelijk kon binnen koppen (1-2).

Meteen na rust ontsnapte ’t Fean ’58 aan de gelijkmaker. Thom Stielstra raakte de bal niet goed genoeg, waardoor zijn inzet te weinig kracht had. ’t Fean ’58 probeerde de bakens te verzetten en kreeg ook kansen. Zo kopte Harm Vrij de bal uit een corner van Joost Nieuwenhuis op de paal. In het laatste kwartier zette VC Trynwâlden trainer Dick Schambach alles op de aanval en bracht twee verse krachten in. Het verlossende doelpunt viel echter aan de andere kant. Een corner van Wietze Vrij werd fraai binnengekopt door Jens Hamstra (1-3). Diep in de blessuretijd liet invaller Wouter Hooghiemster nog de 2-3 aantekenen. “We waren niet scherp voor de goal. Het was te lang wachten op de derde goal” blikte Mark Bosma terug. “Maar je kunt ook niet verwachten dat het altijd top is. De punten tellen in deze fase.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.