Douwe Hooglandprijs voor vrijwilliger Pyt van de Polder · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Douwe Hooglandprijs voor vrijwilliger Pyt van de Polder

vrijdag 20 december 2019

Vrijwilliger Pyt van de Polder van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden heeft de Douwe Hooglandprijs 2019 gewonnen. Met de toekenning van de prijs aan een van haar eigen vrijwilligers wil de vereniging een gezicht geven aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor het beheer van het landschap en de weidevogels en hun werk symbolisch belonen en onder de aandacht brengen. De aanmoedigingsprijs van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) is vrijdag 20 december tijdens de jaarafsluiting van de vereniging uitgereikt.

Pyt is een van de bijna 100 onmisbare vrijwilligers van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden. “In zijn bescheidenheid is hij vaak de stille kracht op de achtergrond. Hij is een kenner van het gebied en altijd bezig met de natuur. Hij regelt leuke activiteiten voor jong en oud vaak in samenwerking met de vogelwacht. Het bouwen van nestkastjes tijdens het Wâldpyk bramenfestijn Brommels! is een succes. Daarnaast streeft Pyt als vast lid van de schouwcommissie altijd naar kwaliteit van beheer.” Aldus Douwe Hoogland, voorzitter van de jury.

Prijs
De prijs is een geldbedrag van 250 euro. De winnaar kan hiervoor een idee voor een nieuw initiatief bij de vereniging indienen.

Agrarisch natuurbeheer
De Douwe Hooglandprijs wordt sinds 2015 uitgereikt. De prijs is bedoeld voor een persoon of organisatie die het draagvlak voor en de betrokkenheid bij het agrarisch natuurbeheer van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden stimuleert. De prijs is vernoemd naar Douwe Hoogland die van 2006 tot en met 2014 voorzitter van de vereniging was.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?