RTV De Wâlden sluit zich aan bij streekomroep voor Noordoost Fryslân · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

RTV De Wâlden sluit zich aan bij streekomroep voor Noordoost Fryslân

dinsdag 31 maart 2020

Als aanbieder van de websites www.8karspelennieuws.nl en www.tdielnieuws.nl wilde RTV De Wâlden de nieuwe streekomroep van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel worden. Dit was mogelijk omdat de licentie in dit gebied in juli 2020 afloopt en voor een nieuwe periode van vijf jaar vergeven moet worden. RTV De Wâlden ziet serieuze kansen om de inwoners van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel van een ‘lokaal toereikend media aanbod’ (LTMA) te voorzien. Met name uit Achtkarspelen kwamen sterke signalen dat hier ruimte lag voor een nieuwe partij. Inmiddels hebben echter de huidige lokale omroep van het gebied, RTV Kanaal30, en RTV NOF (Noardeast Fryslân en Dantumadiel) een fusie aangekondigd.

RTV De Wâlden ziet het media-aanbod van RTV NOF als een voorbeeld voor de regio. Door de aangekondigde fusie tussen RTV Kanaal30 en RTV NOF ontstaat er in Noordoost Fryslân een streekomroep die aan de eisen van de huidige tijd zal voldoen. Door de licentieaanvraag in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel door te zetten zou dit proces mogelijk verstoord kunnen worden. ‘Daar heeft niemand baat bij, zeker nu in tijden van corona-crisis blijkt dat we elkaar nodig hebben’, laat voorzitter Stefan Veldman weten.

Op initiatief van het bestuur van RTV NOF en na overleg met de eigen achterban heeft RTV De Wâlden daarom besloten zich vanaf nu aan te sluiten bij RTV NOF en RTV Kanaal30. Dit betekent concreet dat RTV De Wâlden zich terugtrekt uit de licentieaanvraag in het gebied van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, zodat de licentie in dat gebied aan RTV Kanaal30 toegekend zal kunnen worden. De medewerkers en de websites van RTV De Wâlden zullen per 1 april aanstaande verder gaan in de nieuwe omroep. In een tijd dat regionale nieuwsaanbieders zich meer en meer uit het lokale terugtrekken is een sterke lokale nieuwsvoorziening essentieel. Alle drie lokale omroepen menen dat er door deze bundeling van krachten een omroep ontstaat die in heel Noordoost Fryslân in de haarvaten van de samenleving zit en in staat zal zijn om de burgers van een lokaal toereikend media aanbod te voorzien.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?